Cannabisolje mot kreft

Cannabisolie til kræft


Kræft er en af ​​de mest alvorlige sygdomme, vi har. Det påvirker en lang række mennesker og har ofte meget alvorlige resultater. Her vil vi se på, hvordan cannabisolie kan bruges til behandling af symptomerne på sygdommen og behandlingen, og hvordan den i nogle tilfælde også bruges til behandlingen af ​​selve sygdommen.
Der er mange undersøgelser relateret til cannabisolie og kræft. Det er primært i forbindelse med lindring af sygdommen, hvor der er opnået gode resultater. Men området som forskningsemne er stadig relativt nyt og er i hurtig udvikling. Der er mange patienthistorier eller såkaldte anekdotiske tilfælde, der vidner om gode effekter.

 

Hvordan forekommer kræft?


Kræft er en af ​​de sygdomme, som videnskaben stadig mangler tilstrækkelige redskaber til at bekæmpe. Derfor har behandlingen ofte ikke det ønskede resultat.
For at se, hvordan traditionel behandling og alternativ behandling med for eksempel cannabisolie kan bruges, er det passende at have en vis forståelse af, hvordan sygdommen angriber kroppen.
Som vi ved, består vores krop af mange celler. Disse deler sig og forny sig hele tiden. Men der er en delikat balance i denne proces, som faktisk er programmeret til dit DNA. Hvis der opstår en programfejl her, vil cellerne opdele og formere sig med for høj hastighed.
Dette er, hvad vi blot kalder kræft. Der vil efterhånden være en ansamling af celler, hvor kræften starter; en tumor.
Behandlingen skal derfor målrette mod disse celler og den skade, de gør.

 

Forskellige typer kræft

 

Vi taler om forskellige typer kræft baseret på det organ, det først angriber. Vi har derfor brystkræft, prostatacancer, duodenal kræft og leukæmi, som er blandt de mest almindelige og seriøse varianter. Men faktisk er kræft en almindelig betegnelse for over 200 forskellige sygdomme.
Behandlingen og prognosen for dens succes er forskellige for de forskellige typer. Sygdomsforløbet og muligheden for at overleve varierer meget afhængigt af hvilke organer i kroppen, der angribes.


Behandling af kræft


I menneskehedens kamp mod kræft er der mange metoder, der er blevet prøvet, og der opstår konstant nye tilgange. Selvfølgelig fungerer nogle ting bedre end andre, men ofte er det sygdommen, der vinder.
Traditionelle behandlingsmetoder inkluderer:
• Celleforgiftning, for at bekæmpe eller dræbe kræftcellerne.
• Kirurgi for at fjerne kræftsvulsten
• Strålebehandling med det formål at stoppe eller dræbe cellerne
• Målrettede lægemidler til at modvirke mutationerne i cellerne
• Immunterapi, dvs. stimulering af immunsystemet til at angribe de dødbringende celler

 

Flere af disse behandlingsmetoder har bivirkninger. F.eks. Vil kemoterapi forårsage kvalme og opkast. Nogle lægemidler er så dyre, at Norge har valgt ikke at købe dem til brug i dets behandling på offentlige hospitaler eller til udskrivning til patienter.
Brug af CBD-olie kan komme under det, vi kalder palliativ eller beroligende behandling. Det er også et lægemiddel, der ofte bruges som en alternativ behandling, dvs. et lægemiddel, der endnu ikke har den nødvendige medicinske faglige afklaring til at blive beskrevet som et lægemiddel.
Cannabisolie til kræftsymptomer
Cannabis brugt til medicinske formål har en lang historie. Der er mange spor til brugen af ​​plantens medicinske potentiale gennem århundreder. I USA var der også perfekt lovlige cannabispræparater på apoteker i det 19. århundrede og i begyndelsen af ​​1900'erne.
For nylig, i 1996, blev cannabis legaliseret til medicinsk brug i delstaten Californien, USA. Derefter var det primært kræftpatienter, det blev tænkt på.
Smertelindring er en af ​​de vigtigste virkninger af forbrug af CBD-olie. Det stammer fra det faktum, at olien påvirker den måde, hjernen sender signaler til at reagere på smerter til resten af ​​kroppen.
 Ud over brugernes gode oplevelser bekræfter mange undersøgelser dette. I denne undersøgelse blev testpersoner, der brugte cannabisolie, undersøgt mod dem, der ikke gjorde det. Her kunne der påvises en markant bedre effekt med olien.
En anden undersøgelse baseret på en gruppe af 177 kræftpatienter kom til en lignende konklusion.
Ud over smertelindring kan CBD-olie lindre symptomer som kvalme og opkast, hvilket ikke er ualmindeligt blandt andet til kemoterapi. Dette er noget, der er taget i betragtning i denne undersøgelse.


Kan CBD olie kurere kræft?


Vi har ingen undersøgelser, der kan give et klart positivt eller negativt svar på dette. Men der er konstant undersøgelser, der tester CBD-olie sammen med mange andre medicin selvfølgelig for at se, hvordan det påvirker sygdomsforløbet.
Der er dog mange individuelle vidnesbyrd fra mennesker, der er kommet sig efter sygdommen efter brug af cannabisolie. Virkningen kan imidlertid ikke verificeres videnskabeligt.
Mange mennesker prøver produkter såsom cannabisolie, hvor konventionel behandling ikke fungerer. CBD-olie er et naturligt produkt uden så mange bivirkninger